Despre noi

În vara anului 2012, Michael Schmidt, președintele MHS Holding și al Fundației M&V Schmidt, alături de Peter Maffay, fondatorul Fundației Tabaluga, au inițiat proiectul “Săptămâna Haferland”. Intenția lor a fost ca acest festival să promoveze cultura, tradițiile săsești și turismul în zona cuprinsă între Rupea și Sighișoara, denumită “Țara Ovăzului” sau Haferland.

Dacă la prima ediție, evenimentul a reunit câteva sute de participanți, majoritatea sași întorși pe meleagurile natale pe durata verii, în următori ani numărul participanților a crescut continuu. La cele 10 ediții ale festivalului au participat peste 37.500 de persoane, sași, membri ai comunităților locale, turiști români și străini atrași de frumusețea peisajelor și de poveștile legate de tradițiile și obiceiurile acestor locuri.

„Săptămâna Haferland, prin longevitatea evenimentului, multiplele manifestări găzduite de-a lungul anilor și numărul constant în creștere de vizitatori, este dovada vie a vitalității comunităților săsești din România. Este extrem de important să ne asigurăm că aceste comunități își vor păstra tradițiile ancestrale pentru a avea un viitor sustenabil și o economie în dezvoltare. Întoarcerea sașilor, vara, care revin în fiecare an pe meleagurile natale, a devenit astfel o nouă și dinamică tradiție ce duce mai departe viața comunităților săsești din Țara Ovăzului și nu numai, îmbogățind astfel patrimoniul nostru cultural comun. Îi așteptăm cu drag la Săptămâna Haferland pe toți cei curioși să descopere această extraordinară zonă, cu tradițiile și oamenii săi.” Michael Schmidt